Gizlilik Politikası

Bu gizlilik politikası ile www.telsam.com.tr (Gizlilik politikasında “Telsam Telekom Web Sitesi” olarak anılacaktır) sitesinde yer alan kullanıcılara ait kişisel verilerin nasıl kullanıldığı ve bu bilgilerin nasıl korunduğu açıklanmaktadır.

Genel Kapsam

Bu gizlilik politikası belirlenirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasası‘nda yer alan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) esas alınmıştır. Bu kanun değişirse veyahut güncellemeye tabi olursa bu gizlilik politikası kanun ile beraber güncellenecektir.

İlgili kanun için tıklayın: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Kişisel Bilgiler

Kullanıcıların kişisel bilgileri; isim- soyisim, doğum tarihi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgiler olup, bu bilgiler gizlilik politikası sayfasında “kişisel bilgiler” olarak anılacaktır.

Telsam Telekom Web Sitesinde Ne Tür Kişisel Bilgiler Toplanmaktadır?

Bütün internet siteleri gibi Telsam Telekom Web Sitesi de ziyaretçileri hakkında bilgi edinmek amacıyla kişisel bilgileri çeşitli yöntemler kullanarak toplamaktadır. Telsam Telekom Web Sitesinin kullanıcılarından topladığı kişisel veriler; kullanıcının ip adresi, kullandığı internet tarayıcısı bilgileri, internet servis sağlayıcısı, siteye giriş, çıkış ve gezinme sayfaları, oturum süresi, Telsam Telekom Web Sitesinde yapmış olduğu etkileşimler gibi basit verileri kapsamaktadır. Toplanan bu veriler sitenin bakımı, yönetimi ve hizmetlerin geliştirilmesi için kullanılmaktadır. Toplanan bu veriler hiçbir şekilde kişisel tanımlama olarak kullanılmamaktadır.

Telsam Telekom Web Sitesi Kullanıcıların Kişisel Verilerini Nasıl Topluyor?

• Tarayıcı çerezlerini kullanarak.
• Google Analytics servisi kullanarak. (Detaylı bilgi için tıklayın.)
• Google Ads (Reklam Servisi) (Detaylı bilgi için tıklayın.)

Tarayıcı Çerezleri

Her internet sitesinin yaptığı gibi Telsam Telekom Web Sitesi de aynı amaçla kullanmaktadır. Her İnternet tarayıcısı kullanıcıların internet sitelerine giriş yaptığı internet tarayıcıları vasıtasıyla, kullanıcıların bilgisayarlarında küçük bir dosya saklar. Bu dosyanın içerisinde yer alan bilgiler şunlardır;

1. Kullanıcının kullandığı işletim sistemi.
2. Kullanıcının tercih ettiği konuşma, yazma dili.
3. Kullandığı internet tarayıcısı bilgileri.
4. İnternet geçmişi ve internet arama geçmişi.
5. İnternet sitesine giriş yaptığı cihazın konum bilgisi.

Tarayıcı çerezleri sayesinde toplanan bu bilgiler aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.

• İşletim sistemi, tercih ettiği konuşma ve yazma dilini öğrenerek kullanıcıya anlayabileceği bir dilde hizmet ve servis kullanım imkanı sağlanmaktadır.
• Kullanıcının internet tarayıcısı bilgilerini kullanarak Telsam Telekom Web Sitesinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
• Kullanıcının internet geçmişi ve internet üzerinden yapmış olduğu aramaları, gezinti geçmişini kullanarak kullanıcının odak noktasına uygun içerikler üretmek, reklam gösterimi sunmak ve çeşitli promosyon bildirimleri yapabilmek amacıyla kullanılmaktadır.
• Kullanıcının konum bilgisini kullanarak yine kullanıcının ilgisini çekebilecek reklam, promosyon, etkinlik gibi konularda bildirim yapmak amacıyla kullanılmaktadır.

Telsam TelekomWeb Sitesinde toplanan bu bilgiler tarayıcı çerezleri ve çeşitli üçüncü taraf uygulamalar vasıtasıyla toplanabilmektedir. Bu bilgilerin toplanmasını istemeyen kullanıcılar, kullandıkları internet tarayıcısının gizlilik ve güvenlik ayarlarından tarayıcı çerezlerini kapatabilirler.

Google Analytics ve Google Ads

Google Analytics; Telsam Telekom Web Sitesi kullanıcılarından elde ettiği verileri daha iyi analiz edebilmek, kullanıcıları hakkında daha detaylı bilgiler edinmek amacıyla Google tarafından sunulan ücretsiz bir hizmet olan Google Analytics hizmetini kullanmaktadır. Bu servis ile Telsam Telekom Web Sitesi kullanıcıları hakkında çok daha gelişmiş bilgilere sahip olabilmektedir. Bu bilgiler ile kullanıcılarına çok daha kaliteli hizmet, içerik ve ürün sunabilmektedir. Bu üçüncü taraf uygulamanın kendi içinde bir gizlilik politikası mevcuttur. (Google Analytics Gizlilik Politikası)

Google Ads; Telsam Telekom Web Sitesi oluşturduğu reklamları kullanıcılar için daha çekici ve değerli hale getirmek amacıyla Google tarafından sunulan bir reklam servisi olan Google Ads kullanarak reklamları bir kullanıcı için alakalı olan şeylere göre seçme, kampanya performansı raporunu iyileştirme ve kullanıcının zaten görmüş olduğu reklamların görünmesini engelleme amaçlar. Bu üçüncü taraf uygulamanın yine kendi içinde bir gizlilik politikası mevcuttur. (Google Ads Gizlilik Politikası)

Toplanan Kişisel Bilgiler Nasıl Korunuyor?

Telsam Telekom Web Sitesi kullanıcılarından topladığı kişisel bilgileri korumak için uygulanabilecek tüm tedbirleri uygulamaktadır. Bu amaç ile Telsam Telekom Web Sitesi kullanıcıların kişisel verilerini korumak adına bir takım güvenlik tedbirleri almaktadır. Bu tedbirler;

• Kişisel bilgiler güçlü bir şifreleme algoritması olan Secure Socket Layer (SSL) teknolojisini kullanmaktadır. (Telsam Telekom Web Sitesine giriş yaptığınızda adres satırında yer alan https:// teknolojisidir.)
• HTTP Strict Transport Security (HSTS) teknojisi kullanarak kullanıcı ile Telsam Telekom Web Sitesinin yayın yaptığı sunucu arasında güvenli bir iletişim katmanı oluşturarak verilerin aktarılması, işlenmesi ve okunması sağlanmaktadır.
• TLS 1.3 (Transport Layer Security) teknolojisi kullanarak aynı SSL teknolojisi gibi bir güçlü şifreleme algoritması ile kullanıcıların kişisel verileri korunmaktadır. Bu teknoloji sunucu taraflı, verilerin asıl tutulduğu, saklandığı yerde kullanılmaktadır.

Alınan tüm bu güvenlik tedbirlerine rağmen Telsam Telekom Web Sitesinin barındığı web sunucusuna ve/veya sisteme yapılan bir siber saldırı sonucunda toplanan kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda Telsam Telekom Web Sitesinin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Toplanan Kişisel Bilgiler, Üçüncü Taraflar İle Paylaşılıyor Mu?

Telsam Telekom Web Sitesinde toplanan tüm kişisel bilgiler, gizlilik politikasında belirtilen esaslar ve kullanım amaçları dışında hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Kullanıcının açık bir şekilde izni olmadıkça toplanan kişisel bilgiler üçüncü taraflar ile paylaşılmayacaktır.

Ancak, Türkiye Cumhuriyetinin çeşitli adli ve idari kurumlarından gelen resmi bir talep, bildirim doğrultusunda toplanan bu kişisel bilgiler, gizlilik politikasına uygun olarak talep, bildirim yapan adli ve idari kurum/kurumlar ile paylaşılabilir.

Gizlilik politikamız zamanla değişebilir. Yeni çıkacak kanunlar, yükümlülükler veyahut teknolojilerden dolayı gizlilik politikası değişebilir. Yapılan bu değişiklikleri gizlilik politikası sayfasından yaparız ve bu değişiklikler çok önemli ise size çeşitli bildirimler (E-posta, mobil ve masaüstü bildirimler) vasıtasıyla tarafınıza bildiririz.

Gizlilik Politikası Kabulü

Telsam Telekom Web Sitesinde sunulan içerikleri, hizmetleri ve ürünleri kullanmaya devam ettiğiniz de bu gizlilik politikasında beyan edilen tüm esasları kabul etmiş sayılırsınız.